40 dagentijd 2017


Het 40-dagen-project...

Tot nu toe hebben we, al wandelend/ badeend-racend/ knutselend/ vastend/ verkopend/ rennend/ etend/ ‘church-quizend’ etc. etc. Ruim € 8000,- bij elkaar gespaard ten behoeve van de Stichting ‘Wees een Lach’. We zijn dankbaar dat we op deze manier iets kunnen bijdragen aan de nood van kinderen niet eens zo heel ver hier vandaan!

Dank voor uw/jouw inzet...


Palmpasenbrunch...

Zondag 9 april Palmzondag hebben wij, na het koffie drinken, het 40 dagen project voor de Stichting "Wees een lach" afgesloten met een fantastisch verzorgde paasbrunch.

 Het was een warm en gezellig samenzijn met 95 gemeenteleden, heel mooi om te zien dat je zo fijn met elkaar in gesprek bent en geniet van de diverse soorten broodjes, salade, vis, gevulde eieren, melk, jus d'orange enz. Als commissie kunnen we terugkijken op prachtige activiteiten voor jong en oud.

De paasbrunch heeft  het mooie bedrag van € 650,-- opgebracht.

 De commissie: Bertha, Peter, Minie, Kees, Pieternel, Jannie.

 

 

 


Stiltewandeling, zaterdagmorgen 8 april…

Gewend om de stiltewandeling in alle vroegte te maken, de nevel nog tussen de bomen en bladgeritsel door de voetstappen....is dit keer het licht al op en gaan 16 wandelaars op pad, achter de voorman aan. Zodra je buiten de autodeuren bent en het hek “Gelders Landschap” passeert valt er een stilte. Alleen het geritsel onder je voeten is hoorbaar, in de verte een specht en vogels die hun lied laten horen.

Niet ‘liedvast’ komen de woorden toch telkens bij mij binnen: “De stilte zingt  U toe, o Here ”.

Om je heen kijkend is de stilte merkbaar, maar het jubelt ook: een schichtige blik van een ree, de eerst kiemkracht van het beukennootje…honderden nog….de bosbes tooit de bodem groen, waaruit de berkenstam zich fier omhoog prijkt, de ‘krent’ laat ons een wit bruidsboeket zien, de larixpuntjes zijn zo frêle en intens lentegroen, nauwelijks te tekenen. De verrassing van narcissen in het bos en de oeros met sterke horens, die ons aanstaart en denkt: tja….. wat denkt ‘ie?

De uitkijkpost geeft ons even adempauze en een heerlijke verademing van: uitkijk – koffie&thee en een koekje of krentenbol. Het is een stiltewandeling en dat gebeuren wordt snel weer opgepakt: stilte en wandelen. Tegen half 12 bereiken we weer de auto en ben ik blij dat we de AEfotograaf bij ons hadden. Bij thuiskomst kunnen we dan nog even nagenieten van de plaatjes en het lied “de stilte zingt u toe , o Here” opzoekend kom ik tot de ontdekking dat op weg naar Pasen couplet 5 & 6 het gevoel en de beleving van deze stiltewandeling het meest nabij is. 

Al met al een meer dan geslaagde activiteit in deze 40-dagentijd ten bate van de stichting “Wees een lach”, met dank aan de  commissie:

Bertha, Peter, Minie, Kees, Pieternel, Jannie

 

 

 

 

Meer foto's van bovenstaande activiteiten zullen te zien zijn in ons Digitale Wijknieuws ofwel de Nieuwsbrief en wel in editie nr.100 welke nog uit gaat komen, wordt aan gewerkt.


Tussenstand circa € 4500,--


Voorjaarsmarkt... | Badeendjes race...

Deel je leven is het thema van al onze acties…

Wat was dit vandaag (echt, 1 April) mooi om te zien. Zowel bij de kraam als binnen in de kerk maar zeker in de koffietent ontstonden soms goede gesprekken. Dankzij de twee tenten konden we droog staan ( bij de verkoop) en zitten met koffie en vaak ook een heerlijke wafel erbij. Ondanks de regen kon alles zonder problemen doorgaan.

Er is heel enthousiast veel werk verzet door heel veel mensen. Er was weer een boel te koop. Violen, broden, eieren zelf gebakken taarten en cakes, chocolade, takken enz. De vooraf opgegeven bestellingen konden in de kerk opgehaald worden. En wat werd er netjes nagels gelakt door de mensen van “Wees een lach”.

De race van de bad eendjes is vanwege de regen wat later gehouden, maar dat mocht de pret niet drukken. In het water probeerden jongeren in 4 boten heel druk en fanatiek de eendjes aan de overkant te laten komen. (En uiteindelijk natuurlijk ook weer alle eendjes uit het water te halen.) Echte eenden zwommen er tussen en snapten niet goed wat er gebeurde, want tot hun teleurstelling konden zij de plastic eendjes niet eten en die boten zijn  ze ook niet gewend tegen te komen daar in de vijver.

Hartelijk dank voor alle hulp ons geboden en we kijken weer terug op een zeer geslaagde dag. Bertha, Jannie, Kees, Minie, Peter, Pieternel.

 

 

 

Meer foto's van bovenstaande activiteiten zullen te zien zijn in ons Digitale Wijknieuws ofwel de Nieuwsbrief en wel in editie nr.99 welke nog uit gaat komen, wordt aan gewerkt.


High Tea,

 De High Tea zaterdag 25 maart is bezocht door 16 personen.

We hebben genoten van heerlijke thee en diverse hapjes, gezelligheid en mooie gesprekken.

Ook hier was het thema "deel je leven" van toepassing.

Opbrengst € 150,= voor de Stichting "Wees een lach"

 De commissie: Kees, Minie, Peter, Pieternel en Jannie

 

 


Pubquiz,

Bijna 100 mensen bogen zich over een reeks verschillende vragen over geschiedenis, politiek, plaatjes, muziek en raadsels. Een inspirerende avond ook als je jezelf beter wilt leren kennen en een medeteamlid. Deel je leven wordt hier vertaald naar: deel je kennis, kom op voor wat je zeker weet, laat je inspireren door wat een ander weet, etc. De deelnemers kwamen uit diverse netwerkjes, binnen en buiten de kerk, binnen en buiten onze wijk. Dat werd ook gedeeld. We hebben het niet over de uitslag en de eerste prijs (een fles wijn…). Wel over een zeer geslaagde avond met veel plezier en een mooie afterparty. Een klinkende opbrengst overigens ook, bijna € 1000,--. Dank!!!!

Namens de 40-dagencommissie: Jannie, Bertha, Pieternel, Kees en Peter.

 

 


Spellenmiddag …

Het was een heel gezellige middag, daar achterin de kerkzaal op 21 maart.

Maar liefst 30 mensen, waaronder vaste Soos bezoekers en scholieren, kwamen bijeen om te dammen, sjoelen, darten. Speelden rummicub, mens erger je niet, of pakten de keu om een potje te poolen. Naast de spellen was er ook gelegenheid voor een fijne ontmoeting. Zo kon men ook de sfeer van de soos proeven.

Voor de stichting ‘Wees een lach’ werd €76.00 ingezameld. Dank voor zoveel enthousiasme en gulle gaven!

 

 


Activiteit 40dagentijd  Lente-ommetje

Tien paar voeten staan te wiebelen in afwachting van het Lente-ommetje. Waar zullen ze hun voetstappen neerzetten? We staan op het plein bij Wijkkerk Aller Erf. De weergoden zijn ons op deze tweede wandeling wat beter gezind en we voelen de zon op onze snoet.

Dan zet “de gids” in en wandelen we via de Veldweg naar de Grote Beer en steken over naar de Buurtlaan Oost. De Dragonderweg slaan we in en laten langzamerhand de bebouwde kom achter ons. Een groen bordje “Natuurgebied”…. dat geeft ons de rust die we beogen in deze natuurwandeling en wat het lente-ommetje ons voorspelt.

Het drassige voetpad is al wat opgedroogd, maar als we even stilstaan om te luisteren en te kijken, vallen ons de pareltjes op die op elke grasspriet zichtbaar zijn: dauwdruppels. Twee grutto’s verwelkomen ons of….waarschuwen ze ons: kom niet dichtbij: nest in aanbouw! We zullen het niet weten, want we kijken verder naar de poel, waar Rotganzen en eenden snabbelen naar voedsel in het gras. Het is stil en mooi, het is genieten.

We lopen verder door het grasland, Ik vraag me af: “is dit nu een Klompenpad”? Ik heb daar nog geen ervaring mee, maar dit wandelpad maakt me nieuwsgierig en wie weet zet het me aan tot een ontdekkingsommetje! De bloemknoppen van het Groot Hoefblad steken hun kopjes al boven het maaiveld uit, het blad nog net niet zichtbaar…de lente is in aantocht! We wandelen verder; enkelen delend wat in hun gedachten komt, anderen stil de voeten volgend.

Twee statige ooienvaars stoppen even met grazen, volgen ons en zien dat we weer terugkeren. Via de Dragonderweg en Noord-oost komt de bebouwing al weer meer in het vizier. We merken op dat de witte kleine puntjes die vorige week amper zichtbaar waren aan de bomen, nu al de bloesem laten zien. Het voetpad leidt naar het Dierenkampje en dit keer staat ons een heerlijke kop koffie met cake op het Roggeveld te wachten. Dit tweede Lente-ommetje was voor mij een ontdekking en ik kijk al uit naar de volgende keer en waar onze gidsen ons dan laten genieten.

 


Kids Run...

Op 12 maart na de dienst was er de Kids-Run, voor de stichting ‘Wees een lach’, in de sportzaal.

Veel kinderen en volwassenen hebben enthousiast 10 rondes gelopen! Het heeft maar liefst € 190,00 opgebracht.

Moe en voldaan gingen de kinderen met een mandarijn en een zakje snoep weer naar huis.

Alle kinderen en sponsoren: HARTELIJK DANK!

 


Verbindingsmaaltijd...

De verbindingsmaaltijd vrijdag 10 maart, is een van de activiteiten van het 40 dagen project 2017

Met de gastheren/vrouwen samen waren we met 44 personen, iedereen heeft genoten van de maaltijd en de fijne verbindende gesprekken die er plaats vonden.

Het thema “deel je leven “ kwam hier goed tot zijn recht.

De opbrengst € 400,= is voor de stichting “Wees een Lach”

Dank voor uw betrokkenheid….

De commissie: Bertha, Kees, Minie, Peter, Pieternel en Jannie

 


 

Aanmelden nieuwsbrief Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrieven downloaden Nieuwsbrieven downloaden

Overzicht van de kerkdiensten Overzicht van de kerkdiensten