Oud Papier

Elke  1ste zaterdag van de maand staan er Oud Papiercontainers open van 08.00 uur tot ± 12.00 uur op de locatie:

  • Dragonder Noord *Ronde Erf parkeerplaats Ronde Erf/Beemdgras

Vrijwilligers ontvangen met plezier uw papier. Helaas kunnen wij “bedrijfskarton” niet in ontvangst nemen. Is brengen een probleem, dan komen wij het graag bij u ophalen. U kunt dan bellen naar:tel.  0318-524709 Marjan Preusterink.
Van de opbrengst van het Oud Papier  wordt jaarlijks een donatie gedaan aan een maatschappelijk doel – het 40 dagenproject – en wijkkerk Aller Erf.

Op deze pagina vindt u alle wetenswaardigheden over deze actie. 

 In de afgelopen maanden zijn er meer foto's gemaakt. We hebben ze in een mooi fotoalbum gezet. Nieuwsgierig??? --> klik hier

Tevens zijn er recent wat nieuwe foto's gemaakt, zie hiervoor de volgende link: O.P.A. 2015

Oud Papier Aktie

 ALLER-ERF

 

ALLER ERF IN BEWEGING voor Oud Papier 2014

We blijven volop in beweging, met veel helpende handen, om het Oud Papier bij elkaar te brengen en een “stoelpoot” aan te leveren voor ons interieur. Daarbij blijven we, ondanks de krimp, ons (missionaire)uitgangspunt trouw, om met deze actie ook onze naasten niet uit het oog te verliezen. De opbrengst in 2014 was in totaal 78403 kg. De goede doelen waren de Voedselbank Veenendaal – 40dagenproject met de St. Michaelschurch in Egypte –wijkkerk Aller Erf. Alle helpende handen, op welke wijze ook: veel dank

 


OUD PAPIER NIEUWS 2013

Ons team van vrijwilligers (32 personen) staan trouw,in wisseldienst, elke maand weer klaar om alle dozen-zakken-kratten in ontvangst te nemen. De saamhorigheid en gezelligheid heeft een goede uitstraling in de groep en naar de wijk. De opbrengst is nog steeds de moeite waard, ondanks het feit dat de Gemeente Veenendaal ervoor gekozen heeft om een huis-aan-huis-papierkliko te verstrekken. Dit werkt bij de mensen natuurlijk een stukje ‘gemak’ in de hand. Desondanks blijven de brengers ons trouw en rollen zelfs hun papierkliko naar de grote container.

De papierkilo’s zijn wel verminderd , maar gelukkig is de financiële opbrengst de moeite waard om ook ons beleid (50% voor een goed doel) te kunnen handhaven. Onze Goede Doelen zijn vaak kleinschalige projecten in de regio. Zij zijn afhankelijk van donaties en ontvangen weinig of geen subsidie. De doelen variëren en soms wordt ingespeeld op wat er wereldwijd of maatschappelijk gaande is. Projecten als: “Dark&Light, Open Doors, natuurramp in Haïti, Hospice Berkenstein,& de Wingerd, ons 40 dagenproject in Ghana zijn enkele doelen die van ons een donatie hebben ontvangen. De andere helft is voor het interieur van onze nieuw te bouwen kerkzaal!

“Koek&zoopie” en een extraatje bij warm of koud weer, motiveert de helpers van oud tot jong. Onze activiteit kan ook als stageplek gebruikt wordt. Scholieren die een maatschappelijke stageplek nodig hebben kunnen zich bij ons aanmelden en draaien een periode met ons mee.

Wilt u meer weten, ons team versterken of uw papiervoorraad bij ons brengen, neem dan contact op met Hans Preusterink, tel 524709.


 


ARCHIEF

Oud Papiernieuws 2009

ALLER ERF IN BEWEGING.....met die slogan startte in 2006 de “oud papier actie” en zijn we in februari 4 jaar onderweg. Naast kilo’s papier en daardoor de nodige euro’s brengt het ook de mensen naar elkaar toe, ontstaan er leuke en interessante gesprekken. We zijn inmiddels een vertrouwd beeld in de wijk. Met onze “O.P.A.” ondersteunen wij niet alleen de kerk als een goed doel, maar doneren wij 50% van de ‘oud papieropbrengst’ naar maatschappelijke doelen. Voor 2009 hopen wij op een mooie opbrengst voor o.a. een project in Banda Aceh, Vastenactie A.E, St. Komló, St. Dark&Light, Manege zonder Drempels.
Wij zien u graag op de 1e zaterdag van de maand! 

 OUD PAPIER opbrengst december

De regen viel met bakken uit de hemel...aan de Ruiterijweg stond een ópen container...en buienradar gaf aan:om tien uur wordt het droog...tóch brachten velen hun dozen met oud papier en hebben we een prachtig resultaat:
Ruiterijweg 3560 kg
Aller Erf 5400 kg. 
Totaal: 8960 kg.
In de maanden december en januari gaat 50% van de opbrengst naar de Stichting “het Thuishuis”: begeleidend wonen voor jongeren met een verstandelijke beperking. Alle helpende handen :hartelijk dank en voor het papier: graag tot ziens op zaterdag 2 januari 2010.

OUD PAPIER opbrengst november
Misschien is het wel de tamtam dat er oliebollen werden geserveerd bij de containers................
Of was het wederom het enthousiasme van de jeugd.........
Of was het die ene grote partij, die we weer mochten ontvangen.....
Maar wat ook de reden is geweest...we hebben elkaar weer ontmoet, samen gewerkt én weer een prachtige opbrengst van deze maand!!!!!
Daar komt ' ie :Ruiterijweg 5370kg Ronde Erf 2x nl.1320kg + 5000kg. Totaal 11690 kg
Het wordt afgezaagd...maar we menen het   o p r e c h t..
Geweldig al die helpende handen...al die inspanning en bereidwilligheid om 'even' in/bij te
springen...het brengt en houdt Aller Erf in beweging. H E E L   H A R T E L I J K   B E D A N K T!!!!!!!

ALLER ERF IN BEWEGING op zaterdag 3 oktober.
Het was al een beetje herfstachtig vw de wind, maar de zon deed haar best en de regen bleef uit. Aan het Ronde Erf was er extra versterking gekomen door Eva en Simon...wie weet volgen er nog wel meer...? De 50% opbrengst van oktober & november gaat naar de TC Corien van de Velde en zij zijn blij met de volgende opbrengst: Ruiterijweg 3480kg, Ronde Erf 4920 kg. Totaal dus: 8400kg. Alle helpende en verzamelende handen: hartelijk dank en tot zaterdag 7 november. 

Aller Erf in beweging op zaterdag 4 juli 

Het resultaat van de papieropbrengst van zaterdag 4 juli. Ronde Erf 4100kg, Ruiterijweg 3240kg. Totaal 7340 kg, waar we erg blij mee zijn. Hoewel vele mensen nu vakantie vieren, gaan wij gewoon door en zien we u graag op zaterdag 1 aug. bij de containers. De 50% gaat in aug+sept naar St. Oom Gan. 


Zaterdag 4 juni
 
Het zal het mooie weer geweest zijn....en de helpende handen van onze jongeren: Eva, Rick, Tobias , Simon........en wie wéét welke positieve impulsen nog meer, want we hadden aan het Ronde Erf een tweede container nodig!!!!!
Voor de toekomst blijft de opbrengst hoopgevend &  verwachtingsvol!
Ruiterijweg: 4100 kg
Ronde Erf  : 5900 kg
                    820 kg
------------------------------------
Totaal       :10820 kg  YES YES YES
De 50% opbrengst van juni&juli gaat naar de "Manege zonder Drempels."
Alle helpende handen door te sjouwen en stouwen, te dragen en verzamelen: hartelijk dank.
groet namens de OPAploeg

 Zaterdag 2 mei

Het zonnetje scheen volop en van de jeugd (Bram-JW-Rik-Eline &meer “Ruiterijwegkinderen”) ook ditmaal vlijtige, helpende handen. Opbrengst:de Ruiterijweg 3920 kg en Aller Erf:5060kg. Totaal:8980kg de 50% ging ditmaal naar “St. Dark&Light”
Alle handen, in welke hulp dan ook, hartelijk bedankt en tot 6 juni.

 Zaterdag 4 april

 Het was zaterdag 4 april eigenlijk wel een beetje koud....gelukkig is de jeugdige hulp van onze Eva, Rick en JanWillem hartverwarmend, en tévens de opbrengst van al die helpende handen die weer dozen vol papiergewicht kwamen afgeven.
De opbrengst was: Ruiterijweg:3700 kg.  Aller Erf: 5480 kg. Totaal:  9180 kg.
Van de maanden maart&april kwam 50% ten goede aan ons Vastenproject: JABULANI-kids in Zimbabwe
Hartelijk dank en graag tot ziens (zeker bij de containers op 2 mei a.s.)
 

zaterdag 7 maart.

Het ontbrak op deze zaterdag niet aan jeugd, Roy, Richard, Eva & Céline waren de jeugdigen die hielpen , samen met Rik en JanWillem als coach. Wellicht een positieve uitstraling naar buiten, want de opbrengst was prima: Ruiterijweg 3820 kg en Ronder Erf 4500 kg. Totaal 8320 kg. Onze Vastenactie ontvangt daarmee een eerst ‘injectie’ naar hun doel “Jabulani Kids”.

 zaterdag 7 februari

De regen viel bij tijd en wijle met bakken uit de hemel en de vrijwilligers hadden bij de Ruiterijweg ook nog eens een ópen container (dus niks schuilen) , maar wat waren we verrast toen bleek dat aan het Ronde Erf om half 12 een 2e container aangeleverd kon worden....de eerste was tjokvol!!! De opbrengst: Ruiterijweg 3940 kg, Ronde Erf 5120+1480 kg,
Totaal 10.540 kg. 50% van de opbrengst van deze maand gaat naar de "Stichting Dark&Light". Alle handen hartelijk dank!!

 


Aanmelden nieuwsbrief Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrieven downloaden Nieuwsbrieven downloaden

Overzicht van de kerkdiensten Overzicht van de kerkdiensten