Kind van de zondag

Kind van de Zondag...

Als Kind van de Zondag ben je heel speciaal tijdens de kerkdienst. Je bent natuurlijk goed op tijd in de kerk (uiterlijk 09.15 uur). Dan krijg je een ketting om waar je naam opstaat, zodat iedereen kan zien hoe je heet en dat jij het Kind van de Zondag bent.

Als de mensen binnenkomen mag je samen met de diakenen de Zondagsbrieven uitdelen en iedereen een fijne dienst wensen. Dan ga je gewoon gezellig bij je ouders zitten totdat de dominee je samen met alle andere kinderen in de kerk naar voren roept. Jij mag dan het licht van de paaskaars meenemen in een klein lantaarntje en voorop lopen naar de nevendienstruimte. Bij terugkomst in de kerkzaal mag je meehelpen met collecteren. Bij bijzondere gelegenheden (kerst, Pasen e.d.) mag je soms iets voorlezen of opzeggen voorin de kerk.

Wil je ook eens Kind van de Zondag zijn? Meld je dan aan bij Marion Ramaker / marionramaker@gmail.com.

Zij kan je er ook alles over vertellen als je nog vragen hebt.